Direktørskifte i Sparekassen Balling

Kurt Nielsen stopper som direktør for Sparekassen Balling

Efter næsten 12 år i spidsen for Sparekassen Balling har Kurt Nielsen besluttet at træde tilbage som direktør den 31. juli 2025.
”Jeg startede som bankelev på min 18-års fødselsdag, og stopper på min 64-års fødselsdag. I løbet af de 46 år der er gået, har jeg haft fornøjelsen af at arbejde i fire meget forskellige virksomheder i den finansielle sektor. Det er med glæde, og en smule Jysk stolthed, at jeg ser tilbage på en karriere, hvor jeg til stadighed har fået mulighed, for at arbejde med spændende og udfordrende opgaver.
Det er samtidig en fornøjelse at kunne aflevere direktørstolen til min efterfølger i en situation, hvor Sparekassen Balling fremstår som en stærk og lønsom forretning med et godt omdømme. Jeg har i god tid informeret min bestyrelsesformand om mit ønske om at stoppe, og nu er der sat en ”udløbsdato”, hvorefter hverdagen vil få et nyt indhold, med fokus på bl.a. familie, fritidsinteresser, rejser og bestyrelsesarbejde.” udtaler Kurt Nielsen.

I forbindelse med at Kurt Nielsen stopper, udtaler bestyrelsesformand Poul Pedersen:
”Sparekassen Balling har været inde i en flot udvikling, siden Kurt overtog roret i 2013. Kurt har de første mange år haft sin karriere i bankverdenen og sat en ære i at levere flotte resultater. Det har han fortsat i sin tid i Sparekassen Balling, hvor forretningsomfanget er øget markant, og i hans tid er egenkapitalen fordoblet. Der er kommet en succesrig filial til i Holstebro, og Sparekassen fremstår som en moderne virksomhed, med en stærk organisation.

Kurt har også lært at værdsætte Sparekassens status som en selvejende institution og et lokalforankret pengeinstitut, der sætter pris på, at der er flere bundlinjer end blot den økonomiske. Det har Kurt også leveret på. For Sparekassen er det vigtigt at have et godt omdømme både internt og eksternt samt gøre en markant forskel i det lokalområde hvor Sparekassen hører hjemme”.

Afløser fundet internt

Sparekassen Ballings bestyrelse har udpeget Sparekassens 52-årige kreditchef René Høegh Larsen til at afløse Kurt Nielsen.

Renè Høegh Larsen har været ansat i Sparekassen Balling i knap 25 år. Han har tidligere fungeret som afdelingsdirektør, og er nu kreditchef.
”Jeg er meget tilfreds med, at vi har løst en vigtig kerneopgave for bestyrelsen ved at indgå en aftale med en intern kandidat. Det er en styrke at kunne give stafetten videre til en kvalificeret mangeårig nøglemedarbejder, der har et indgående kendskab til forretningen.
Som følge af den kraftig stigende regulering af sektoren, har jobindholdet for en direktør i et mindre pengeinstitut ændret sig meget i min tid som bestyrelsesformand. Det kræver derfor, ud over erfaring, en bred faglig viden at varetage stillingen som direktør, hvilket vi opnår ved ansættelsen af René”.
”Et direktørskifte vil naturligvis medføre ændringer, men for bestyrelsen har det været vigtigt, at det ikke medfører en unødvendig revolution, så medarbejderne vil opleve at det fortsat er den samme attraktive arbejdsplads, som de kender”, udtaler bestyrelsesformand Poul Pedersen.

Yderligere oplysninger: Bestyrelsesformand, Poul Pedersen, tlf. 5213 5567

Direktør Kurt Nielsen

Kreditchef René Høegh Larsen